Lehtikaali on hyvin C-vitamiinipitoinen vihannes |
Lehtikaalisipsit
Lehtikaalia
n.100g
Oliiviöljyä
Ruususuolaa
Huuhtele
lehtikaali, kuivaa huolellisesti ja poista lehtiruoti irrottamalla lehdet.
Asettele lehdet kulhoon, ja päälle oliiviöljyä ja suolaa. Levittele
leivinpaperin päälle ja paahda 150 asteessa 20 min.
Näitä maisteltiin
välipalan yhteydessä tänään. Hyviä olivat, lapset tykkäsivät. Suolan kanssa
kannattaa olla varovainen, varsinkin, jos aikoo tarjota lapsille. Sitä menee
helposti liikaa, sillä sipsit kutistuvat uunissa.
150 astetta 20 minuuttia ja valmista |
Veikeän näköisiä... |
... ja makuisia |
Päivällisellä
syötiin kanakeiton ohella lehtikaalikeittoa. Se maistui vain tytöllemme.
Poikakin söi, mutta maku ei selvästi miellyttänyt. Me vanhemmat pidimme kovasti
keiton mausta.
Lehtikaalikeitto:
Sipuli
Voita
Lehtikaalia n.
100g
Kesäkurpitsa
Vettä
Kermaa
Ruususuolaa
Kuullota sipuli
voissa ja lisää pesty, silputtu lehtikaali. Kuullota ja lisää hetken päästä
kesäkurpitsan palaset ja vesi sekä suola. Kiehuta, kunnes kesäkurpitsa on
kypsää. Lisää kerma ja soseuta keitto. Hauduta vielä hetki
Raaka-aineet kiehumassa |
Annos valmiina syötäväksi |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti